Inter Partes Mediation, een nieuwe vennootschap met erkende experten in bemiddeling.

Er is een juridisch alternatief voor de dure procesvoering van conflicten: mediation. Inter Partes verzamelt zes experten in diverse domeinen verspreid over Vlaanderen en Brussel, en helpt conflicterende partijen met de bemiddelingsmethodiek.

Wat is bemiddeling precies?

Eerder dan hun geschil voor te leggen aan de rechter doen conflicterende partijen meer en meer beroep op een bemiddelaar (mediator). Voor het toenemend succes van deze buitengerechtelijke conflictoplossing zijn verschillende redenen gevonden worden. Zo houden de partijen bij een bemiddeling zélf de oplossing van hun geschil in handen. Bovendien worden zij niet geconfronteerd met een jarenlange procedure waarvan de uitkomst vaak onzeker is. Ook het kostenaspect is belangrijk: op het eind van de rit blijkt een ‘bemiddelde’ oplossing immers een stuk goedkoper uit te vallen dan een lange rechtsstrijd voor een rechtbank.

Wie zijn de vennoten van Inter Partes Mediation?

Om op de toenemende vraag naar professionele bemiddeling in te spelen, besloten Jean-Pierre Rammant, Gert Engelen, Griet Carlier, Gert Rydant, Eva Vandendriessche en Dirk Bottelier hun krachten te bundelen en zijn zij verheugd om de oprichting van Inter Partes Mediation aan te kondigen. Allen zijn zij ervaren onderhandelaars en erkende bemiddelaars. Gelet op hun onderscheiden achtergrond en beroepservaring met een mix van advocaten, een financiële expert en een ingenieur, maakt Inter Partes Mediation het mogelijk om kwalitatief hoogstaande bemiddeling aan te bieden in een waaier van domeinen. Niet alleen deze interdisciplinaire aanpak onderscheidt Inter Partes Mediation maar ook haar transparante prijsafspraken. Het totale kostenplaatje is immers gekend vóór aanvang van de bemiddeling. Het feit dat Inter Partes Mediation actief is in heel Vlaanderen en ook in het Brussels Gewest onderlijnt eens te meer haar unieke karakter.

Inter Partes Mediation: de kortste weg van geschil naar oplossing via de kunst van bemiddelen!

Voor meer info, contacteer: Dirk Bottelier – dirk.bottelier@interpartes.be
Download hier deze persmededeling tekst.